Regisztráció Belépés
Regisztráció Belépés

Digitális források

2. Digitális források
 
A pedagógusok jelenleg sokféle digitális (oktatási) erőforrással találkoznak, amelyet a tanításhoz használhatnak. A pedagógusnak hatékonyan azonosítania kell azokat az erőforrásokat, amelyek legjobban illeszkednek pedagógiai céljaihoz, a tanulói csoporthoz és tanítási stílusához, a tananyag gazdagításához. Ugyanakkor tisztában kell lenniük azzal is, hogyan használhatják és kezelhetik a digitális tartalmakat, tiszteletben tartva a szerzői jogi szabályokat a módosítással és megosztással, valamint az érzékeny tartalmakkal és adatokkal kapcsolatban.
 
2.1. Digitális erőforrások kiválasztása
Digitális oktatási források azonosítása, értékelése és kiválasztása a tanítás és tanulás támogatására és fejlesztésére. A digitális források kiválasztásakor és használatuk tervezésekor figyelembe kell venni a konkrét tanulási célt, a kontextust, a pedagógiai megközelítést és a tanulócsoportot.
 
2.2. Digitális források kezelése, védelme, és megosztása
Digitális tartalom összeállítása és elérhetővé tétele tanulók, szülők és más oktatók számára. Az érzékeny digitális tartalom hatékony védelme. A magánélet védelmének és a szerzői jogi szabályoknak tiszteletben tartása és helyes alkalmazása. Nyílt licencek és nyílt oktatási források használatának és létrehozásának megértése.
 
2.3. Digitális források létrehozása és módosítása
Már meglévő, nyílt licenccel rendelkező források és más források módosítása és továbbfejlesztése, ahol ez engedélyezett.
Új digitális oktatási források létrehozása vagy közös megalkotása. Új digitális források létrehozásánál és használatuk megtervezésénél az adott tanulási célok, a kontextus, a pedagógiai megközelítés és a tanulócsoport figyelembevétele.
 

Támogatóink és együttműködő partnereink

logo logo