Regisztráció Belépés
Regisztráció Belépés

Tanítás és tanulás

3. Tanítás és tanulás
 
A digitális technológiák sokféleképpen javíthatják a tanítási és tanulási stratégiákat. Azonban bármilyen pedagógiai stratégiát vagy megközelítést választanak, a pedagógus sajátos digitális kompetenciája adja a hatékony használat alapját.
 
3.1. Tanítás
A digitális eszközök és erőforrások használatának tervezése és alkalmazása a tanítási folyamatban a tanítás hatékonyságának növelése érdekében. A digitális eszközökkel történő tanítás megfelelő irányítása és megszervezése. Új formátumok és oktatási módszerek kipróbálása és fejlesztése.
 
3.2. Útmutató
A digitális technológiák és szolgáltatások használata a tanulókkal folytatott interakció erősítésére egyénileg és kollektíven a tanulási folyamaton belül és kívül. A digitális technológiák használata naprakész és célzott útmutatást, illetve segítséget ad. Új formák és formátumok fejlesztése és kipróbálása útmutatás és támogatás nyújtásához.
 
3.3. Együttműködő tanulás
A digitális technológiák használata a tanulói együttműködés előmozdítása és fejlesztése érdekében. A tanulók képessé tétele arra, hogy digitális technológiákat használjanak együttműködésen alapuló feladatok részeként, illetve a kommunikáció, az együttműködés, valamint a tudásanyag közös létrehozásának eszközeként.
 
3.4. Önszabályozott tanulás
Digitális technológiák használata az önszabályozott tanulási folyamatok támogatására, azaz a tanulók képessé tétele arra, hogy megtervezzék, montírozzák és értékeljék a saját tanulásukat, bizonyítani tudják az előrehaladásukat, megosszák a meglátásaikat, és kreatív megoldásokat találjanak.
 

Támogatóink és együttműködő partnereink

logo logo